Seniordans i sognehuset

I marts måned havde vi et seniorkirkearrangement, hvor der blev danset seniordanse. Seniordans er en danseform, der er velegnet til enlige, for man behøver ikke have en dansepartner med hjemmefra. Der danses kædedanse, kvadrilledanse, danse i kreds og pardanse. Kendetegnende for seniordans er, at man hele tiden skifter partner. Alle dansetrin kan forenkles, så man ikke behøver at blive forhindret i at danse, fordi man har et dårligt knæ eller lidt ondt i hoften. Melodierne er melodiske og af ”nyere” dato.

Der er nu vist interesse for, at vi laver et seniordansehold i sognehuset.

Vi danser på udvalgte mandage kl. 14.30 – 15.30 og bagefter drikker vi en kop kaffe med en småkage til. Vand til pauserne mellem dansene stiller vi også frem.

13. november
27. november

Kom bare – medbringende dit gode humør (ellers bliver du automatisk i godt humør, når du danser). Vi starter blidt med danse, der ikke er komplicerede.

Alle er velkomne!

Helle Milàn Nielsen

Seniorkirke

Hver måned har vi et formiddagsmøde for pensionister. Andre, der har tid og lyst til at deltage i arrangementerne, er naturligvis også velkomne.

Formiddagsmødet begynder med morgensang kl. 10.00 i kirken, og derefter er der kaffe og brød i sognehuset. Hvert møde vil desuden have et emne, hvor vi synger og hører nogen fortælle. Men der vil også være tid til hygge og snak.

Pris for deltagelse: Kr. 20,-

Fredag den 8. september kl. 10.00-12.00: Kaalund Kloster

Carl Lawaetz Gabe fortæller om Lawaetz-slægten og om bedsteforældrenes vej til Kaalund Kloster.

Fredag den 6. oktober kl. 10.00-13.00: Top 50 - Den danske sang

Sangforedrag med Per Krøis Kjærsgaard

I 2015 kårede DR og danskerne "Top 50 - Den danske sang", - de bedste fællessange. Her blev Per Krøis Kjærsgaards konfirmationssang "Kære Linedanser", kåret som nummer 5 og sangen "Gi' os lyset tilbage" som nr. 3.

Denne dag vil Per Krøis Kjærsgaard præsentere et udvalg af sangene fra DR´s kåring af "danskernes bedste fællessange". Sangene krydres med fortælling, baggrundsviden og anekdoter.

Per Krøis Kjærsgaard er forstander på Osted Fri- og Efterskole.

NB! Denne dag varer seniorkirken til kl. 13.00.

Fredag den 3. november kl. 10.00-12.00: ”Er du også i familie med Melchior Jensen fra Kallerup?”

Orla Nielsen vil fortælle om det gamle Kallerup.

Onsdag den 6. december kl. 14.00 – 17.00: Julemøde

Se omtale i næste nummer af sognebladet.

Alle er velkomne, og kirkebilen kan benyttes. Ring til kirkens kontor senest kl. 12 dagen før mødet på tlf. 5956 2519.