Seniordans i sognehuset

Vi danser til iørefaldende melodier i forskellig hastighed. Trinnene er modificeret, så de passer til alderen!! Vi danser med rødt eller blåt bånd på, så man behøver ikke have en fast partner med. Vi skifter også partner hele tiden.

Når man danser, får man pulsen i vejret, man får grinet sammen, og man får brugt hjernen.

Alle dage er det kl. 14.30 – 15.30 og efterfølgende hygges der med medbragt kaffe og kage:

Mandag d. 10. september

Mandag d. 24. september

Mandag d. 8. oktober

Mandag d. 22. oktober

Mandag d. 12. november

Mandag d. 26. november

Mandag d. 10. december

Mandag d. 17. december – juleafslutning

Helle Nielsen/Conny Frederiksen

Seniorkirke

Hver måned har vi et formiddagsmøde for pensionister. Andre, der har tid og lyst til at deltage i arrangementerne, er naturligvis også velkomne.

Formiddagsmødet begynder med morgensang kl. 10.00 i kirken, og derefter er der kaffe og brød i sognehuset. Hvert møde vil desuden have et emne, hvor vi synger og hører nogen fortælle. Men der vil også være tid til hygge og snak.

Pris for deltagelse: Det er gratis at deltage, men hvis man alligevel ønsker at give et bidrag, kan dette ske både til kirkens aktuelle indsamling og til indsamlingen til nye messehageler.

Fredag den 31. august kl. 10-13: Lillys danmarkshistorie, kvindeliv i fire generationer

Pia Fris Laneth fortæller 150 års danmarkshistorie som en sprudlende familiekrønike, hvor personerne på gulbrune billeder får mund og mæle.

Oldemødre med store børneflokke knokler hele livet for at holde sulten fra døren, først som tyende, siden som gifte koner uden stemmeret og forældremyndighed over deres børn. Mormoren fra en fattig, jysk landsby er på nippet til at dø i barselsseng, farmoren vokser op i et selvbevidst arbejdermiljø i et af Københavns brokvarterer og forsørger sine uægte børn med symaskinen, indtil hun finder sit livs kærlighed.

Foredragsholderens mor, Lilly, en drømmer fra et indremissionsk hedesogn, bliver født i 1930 og kommer i ulykke som syttenårig. Hun foretager den lange rejse fra roemarkerne til Velfærdsdanmarks køkkenmaskiner og charterrejser.

Kort sagt masser af stolt kvindelig livskraft i en nærværende danmarksfortælling om kjolernes længde, lønnens størrelse, prævention, enlige mødre og kvindekamp for retten til at være statsborger, for frihed — og sjov.

Fredag den 12. oktober kl. 10-12: Soroptimisterne

Gunver Jensen, som er formand for Soroptimist International Kalundborg, kommer og fortæller om dette netværk og deres arbejde. Der vil være mulighed for at støtte Soroptisterne økonomisk.

Fredag den 16. november kl. 10-12: Julemærkehjemmet i Skælskør

Christine Conradsen, som er forstander for Julemærkehjemmet i Skælskør, vil fortælle om arbejdet med at hjælpe børn med et ophold på hjemmet. Der vil være mulighed for at støtte Julemærkehjemmet økonomisk.

Onsdag den 5. december kl. 14-17: Julemøde

Alle er velkomne, og kirkebilen kan benyttes. Ring til kirkens kontor senest kl. 12 dagen før mødet på tlf. 5956 2519.