Nørkleklub i sognehuset

Tidsrum: 14.30 – 17.00. Der serveres kaffe.

mandag den 3. december

mandag den 7. januar

mandag den 4. februar

mandag den 4. marts

mandag den 1. april

mandag den 6. maj

Kontaktpersoner: Helle Nielsen, tlf. 2493 0022, Helle Olsen, tlf. 2962 6370

Kom og vær med til strikke-hækle-snakke-hygge. Har man problemer med en opskrift eller et mønster, er der altid en, der kan hjælpe.

Vi mødes den første mandag i hver måned. Vi er i gennemsnit ca. 20 stk., men har dog været helt oppe på 40 en enkelt gang!

Studiekredse

Film skal ses i sognehuset

Vi mødes til en god film i sognehuset tre torsdage: den 17. januar og den 7. og 28. februar kl. 19.00 – ca. 22.00.

De tre film har det fælles tema: Mennesker giver hinanden livshjælp. Det kan være uforvarende, uselvisk eller af medfølelse.

Der vil blive givet en kort indledning til aftenens film, men ellers er det vigtigste at opleve filmens eget budskab. Filmene vises med projektor på lærred.

Vi ser filmen sammen for at kunne tale om den ved kaffen bagefter og debattere de tanker, den enkelte film sætter i gang.

Interesserede kan få et program med filmtitlerne og lidt omtale af de enkelte film.

Man skal tilmelde sig studiekredsen hos Helle Brink på mail hebr@km.dk eller tlf. 2143 2263, eller på kirkekontoret på tlf. 5956 2519.

Læs en god bog

Litteraturkreds ved Raklev Kirke.

Vi læser to nyere romaner denne gang:

Gud taler ud af Jens Blendstrup fra 2004 og Spejl, skulder, blink af Dorthe Nors fra 2015.

Vi mødes to gange til samtaler om bøgerne i sognehuset:

Onsdag den 6. marts kl. 9.30 - 11.30 om ´Gud taler ud´:

Den århusianske familie kalder deres mandlige overhoved for "Gud", og på mange måder opfører han sig også som sin navnefælle. Overdådigt nådigt og overdådigt grumt.

Gud bor i parcelhus i Risskov med sin kone, den svenskfødte Gerd Lillian, og deres fire sønner. Familiens yngste søn, der i enkelte scener kaldes for Jens, har nu skrevet romanen ´Gud taler ud´ om sin far. Og det er, som han selv udtrykker det, blevet en bog, hvor Gud går igen på det groveste. Det er en bog uden regnskaber, der skal gøres op. En forunderlig uforbeholden selvbiografisk roman, hvor der tales helt lige ud af posen.

Onsdag den 20. marts kl. 9.30 - 11.30 om ’Spejl, skulder, blink’:

Sonja kommer fra Balling i Vestjylland et sted. Som ung rejste hun til København for at læse på universitetet, og fordi det var det man gjorde. Nu er Sonja midt i livet og bor stadig i København. Hun har mistet følingen med hjemegnen og med søsteren, der blev tilbage og fik mand og børn og ikke ret meget mere. Sonja er alene, oversætter svenske krimier og er ved at tage kørekort. Det har hun været ved længe, for hendes kørelærer, Jytte, vil ikke rigtigt lære hende at skifte gear, og så kommer man ikke så meget videre. Men en dag tager Sonja kampen op og beder om at få en anden kørelærer, for hun vil bare lære at køre bil.

Bøgerne bliver bestilt på biblioteket til studiekreds i mit navn. Det giver man besked om til bibliotekaren, og det betyder, at man får bøgerne til langtidslån. De kan lånes fra den 15. februar.

Tilmelding til litteraturkredsen til mig på mail hebr@km.dk eller tlf. 2143 2263. Oplys gerne, om du ønsker bøgerne fra biblioteket.

Helle Brink