Aftenmeditation og stille bøn i kirken

Fadervor som meditativ bøn

Meditation og stille bøn er en gammel tradition i kirken, hvor vi søger at stille os åbne for Gud. Her kan vi lægge dagens mange tanker og bekymringer til side og lade kirkerummets fred sænke sig. I 2018 er vi begyndt at meditere over de enkelte bønner i fadervor som en vej til at overgive sig til, at Gud er levende til stede.

Vi øver også den meditationsform, som kaldes ”centrerende bøn”. Det er en enkel praksis, som bygger på den tro, at Gud allerede er hos os og i os – vi overhører det bare i al vores travlhed.  Desuden vil der være øvelse i nærvær og hjertets opmærksomhed. Der vil også blive tid til at tale om erfaringer og spørgsmål.

Der bliver meditation og stille bøn i kirken kl. 19 – 21:

Tirsdag den 11. september: Giv os i dag vort daglige brød

Tirsdag den 23. oktober: Og forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere

Tirsdag den 13. november: Og led os ikke ind i fristelse

Der kræves ikke særlige forudsætninger, og alle interesserede er velkomne.

Retrætedag om velsignelse

Retrætedag lørdag den 3. november kl. 9.30 - 16

Vi lever i en tid, hvor individet er i centrum, og det forudsættes, at vi er selvberoende og kan skabe vores egen mening. Men stress og udbrændthed fortæller om en anden virkelighed; vi er følsomme og sårbare og har brug for at kunne hvile og modtage omsorg. Den åndelige omsorg møder os i Guds velsignelse. I gudstjenesten lyder velsignelsen: Herren velsigne dig og bevare dig. Herren lade sit ansigt lyse over dig og være dig nådig. Herren løfte sit ansigt mod dig og give dig fred.

I velsignelsen lader Gud sit lys skinne over os med nåde og fred. På denne retrætedag vil vi stille os modtagende for Guds velsignelse, både som den lyder i gudstjenesten, men også som den velsignelse, vi fik i vores dåb. I enkle meditationer øver vi at tage imod velsignelse som åndelig omsorg, der leder til frihed og glæde. Retrætedagen vil desuden indeholde samtale og refleksion over temaet, samt øvelse i afspænding og nærvær.

Retræte har fra gammel tid været en del af kirkens åndelige liv. Ordet retræte betyder tilbagetrækning, idet man for en periode trækker sig bort fra det almindelige liv for at rette opmærksomheden mod det åndelige liv.

Program for dagen kan hentes i kirken og sognehuset samt ses på kirkens hjemmeside fra den 12/10.

Der kræves ikke særlige forudsætninger, og alle interesserede er velkomne. Pris for deltagelse inklusiv kaffe og frokost 50 kr. Retrætedagen holdes i Raklev Kirke og Sognehus.

Tilmelding til Helle Brink på tlf. 5951 3028 eller hebr@km.dk