Stilhedsgudstjenester

Fordybelse i fadervor

Siden januar har vi fordybet os i de enkelte bønner, som fadervor er sat sammen af, i den månedlige stilhedsgudstjeneste. Bønnen bliver sat i relief af bibeltekster og refleksioner. Gudstjenesten vil være meditativ med salmer og musik, med stilhed og hjertets opmærksomhed.

Stilhedsgudstjenesten ligger onsdage kl. 17 og varer en halv times tid. Kom gerne i god tid og lad roen i kirkerummet sænke sig.

Onsdag den 26. september: Giv os i dag vort daglige brød

Onsdag den 31. oktober: Og forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere

Onsdag den 28. november: Og led os ikke ind i fristelse

Aftenmeditation og stille bøn i kirken

Meditation og stille bøn er en gammel tradition i kirken, hvor vi søger at stille os åbne for, at Gud er levende tilstede. I foråret arbejder vi med meditativ bøn over fadervor og velsignelsen.

Vi øver også den meditationsform, som kaldes ’centrerende bøn’. Det er en enkel praksis, som bygger på den tro, at Gud allerede er hos os og i os – vi overhører det bare i al vores travlhed. Desuden vil der være øvelse i nærvær og hjertets opmærksomhed. Der vil også blive tid til at tale om erfaringer og spørgsmål.

Der bliver meditation og stille bøn i kirken kl. 19 – 21:
Tirsdag den 13. november: Og led os ikke ind i fristelse
Tirsdag den 22. januar: Men fri os fra det onde
Tirsdag den 19. februar: For dit er Riget og magten og æren i evighed
Tirsdag den 12. marts: Herren velsigne dig og bevare dig
Tirsdag den 9. april: Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende

Der kræves ikke særlige forudsætninger, og alle interesserede er velkomne.

Kirken er åben for en lille gruppe, som mediterer sammen hver tirsdag kl. 17.15 – 18 (bortset fra de tirsdage, hvor der er meditationsaften, samt i helligdagene).
Andre, som har lyst til at meditere i kirken sammen med andre, er velkomne.

HB