Indsamling i kirken

Skolegang for Masaipiger

Fra midten af august frem til første søndag i advent samler vi ind i kirken til skolegang for masaipiger på Masaigirls Secondary School i Monduli, Tanzania.

Projektet med indsamling i Danmark ledes af Margit og Henrik Nielsen her fra Kalundborg. De har været bosat i Tanzania gennem en årrække og er stadig meget engagerede i området. Margit og Henrik holdt foredrag om Tanzania i vores seniorkirke i foråret, hvor de bl.a. fortalte om skoleprojektet.

Margit fortæller: ”Denne skole er den eneste masaipigeskole, hvor både ophold, undervisning, og - ja, det hele er gratis. Så det er den eneste mulighed, 7.-klassepigen har for en videre skolegang, når hendes far ikke kan se nødvendigheden heraf, men hellere ser mere kvæg i folden; for pigen ensbetydende med tvungent giftermål i en alder af 14 år. Masaigirls Secondary School ønsker derfor at øge antallet af elever, hvilket betyder, at der er hårdt brug for mere økonomisk støtte. Vi har derfor besluttet, at vi fra nu af vil støtte så mange secondary school-elever som muligt, dvs. piger i alderen 14-18 år.”

Kirken vil sende alle de penge til projektet, som lægges i indsamlingsbøsserne fra midten af august til og med november måned.