Sogneindsamling for Folkekirkens Nødhjælp

Hjælp medmennesker i nød

Søndag den 10. marts 2019 kl. 10-13 deltager Raklev Kirke i Folkekirkens Nødhjælps årlige sogneindsamling.

I år er indsamlingen dedikeret til de klimaforandringer, som rammer os alle sammen - men som rammer særligt stærkt i verdens fattigste lande. Her er man ikke nær så godt klædt på til det nye klima, som vi er i Danmark.

Sæt allerede nu kryds ved 10. marts, og meld dig som indsamler for sogneindsamlingen.

Vi begynder med gudstjeneste kl. 9.00 for dem, der har lyst til det, og kl. 10 går vi ud på ruterne. Vi hygger os både på turen med indsamlingsbøssen og med den varme suppe efter indsamlingen.

Tilmelding sker til kirkens kontor

Indsamling i kirken

Indsamling til Julemærkefonden

Fra første søndag i advent og frem til påske samler Raklev Kirke ind til Julemærkefonden. Julemærkefonden driver fem julemærkehjem, som i over 100 år har hjulpet udsatte børn. I begyndelsen var udfordringen tuberkulose. I dag handler det om at hjælpe børn mod mobning, ensomhed og overvægt.

De fem julemærkehjem hjælper hvert år omkring 1000 børn i alderen 7-14 år videre i livet ved at give børnene redskaber til at komme ud af mobning og isolation. Samtidig lærer de om sund kost og motion, så de taber sig. De får selvtillid, så de igen kan smile til livet.

Julemærkefonden har siden 1904 hvert år udsendt et ark med julemærker som støtte til julemærkehjemmene.

I anledning af denne indsamling vil Helle Brink udstille sine julemærker, som hun har samlet på, siden hun var barn.

Julemærkerne kan ses hele december måned i Raklev Sognehus.