Koncerter

Commotio Ensemble vender tilbage

Fredag den 24. maj kl. 19.30 i Raklev Kirke

Efter talrige opfordringer fra publikum ved koncerten i 2017 har vi inviteret Commotio Ensemble igen. Selv om det kun er to år siden, har koret gennemgået en rivende udvikling siden, så jeg tør godt love, at dette gensyn ikke vil blive oplevet som en gentagelse af sidste koncert.

Commotio er latin og betyder forstyrrelse – forstyrret bliver man i sin forvisning om, at unge mennesker ikke synger i kor, at unge mennesker ikke søger musikalske udfordringer, at unge mennesker ikke er til klassisk musik. Det er nemlig præcis sådanne fordomme, der bliver gjort til skamme, når man oplever Commotio Ensemble.

Her er en samling unge mennesker, der har koret som deres fritidsinteresse. I en evig søgen efter stadig større udfordringer og en nærmest perfektionistisk finpudsning af klang og udtryk mødes de ugentligt i Bagsværd Kirke for at synge sammen.

Koret blev stiftet i august 2015. Det består af 21 unge sangere i alderen 15-21 år, fordelt på 12 piger og 9 drenge. Koret synger et meget blandet repertoire, klassisk, rytmisk, nyt og gammelt.

”Vi har en forkærlighed for seje a cappella-arrangører såsom Pentatonix og The Realgroup; men vi nyder også nyere klassisk musik med mange dissonanser (Eric Witacre, Nystedt, Niels la Cour). Vi kan godt lide at eksperimentere med klange og lyde og elsker også en god og indholdsrig tekst.”

På trods af sangernes unge alder har mange af dem allerede sunget i kor i 9-10 år og har derfor en smuk og skolet klang. Der er således sangere fra flere af hovedstadens mest fremtrædende kor med i ensemblet.
Koret ledes af Ina Wakabayashi, som er uddannet organist og korleder, men helt har helliget sig arbejdet med børne- og ungdomskor. Over snart 15 år har hun opbygget et meget stort korarbejde i Bagsværd Kirke med over 100 sangere fordelt på 5 forskellige kor.

Koret tilstræber at komme på turné hvert år i efterårsferien. Således har de været i Laval, syd for Paris, Stockholm, Berlin, Budapest og Oslo. Her har de mødtes med andre kor samt givet koncerter i kirker, på skoler og koncerthuse.

Koncerten er ikke velegnet for helt små børn, men jeg kan varmt anbefale den til skolesøgende børn og unge, hvis de tør og er indstillet på en times korsang af høj kvalitet.

Der er gratis adgang, og alle er hjerteligt velkomne.

Niels Wakabayashi

Musikgudstjeneste og minikoncert med Morten Zeuthen

Søndag den 28. juli kl. 10.00 – 12.00

Det er med stor glæde jeg kan annoncere, at Morten Zeuthen igen har sagt ja til at være med til musikgudstjeneste og minikoncert i sommerferien.

Ved gudstjenesten medvirker han i samspil med mig, og til den efterfølgende minikoncert får celloen lov at stå helt alene.

I rækken af minikoncerter er vi blevet forkælet med Bachs cellosuiter fra en ende af, og vi er nu nået til den sjette og sidste.

Der er gratis adgang både til gudstjenesten og koncerten.

Niels W