Koncerter

Commotio Ensemble lørdag d. 5. oktober

Det var med stor ærgrelse, både for kirken og for Commotio Ensemble, at forårets koncert måtte aflyses i sidste øjeblik. Men især var det ærgerligt for de omkring 25 mennesker, der ikke havde hørt om aflysningen, at de forgæves mødte frem.

Det er jo desværre, hvad der kan ske, når man har at gøre med forholdsvis små ensembler og solister – det er sårbart, idet ganske få afbud kan få musikken til at falde helt fra hinanden.

Vi håber, at vi kan råde bod på denne skuffelse ved at invitere til koncert med Commotio Ensemble lørdag den 5. oktober kl. 16.00 i Raklev Kirke.

Commotio Ensemble er en samling unge mennesker, der har koret som deres fritidsinteresse. I en evig søgen efter stadig større udfordringer og en nærmest perfektionistisk finpudsning af klang og udtryk mødes de ugentligt i Bagsværd Kirke for at synge sammen.

Koret blev stiftet i august 2015. Det består af 19 unge sangere i alderen 15-21 år, fordelt på 10 piger og 9 drenge. Koret synger et meget blandet repertoire, klassisk, rytmisk, nyt og gammelt.

Som noget helt nyt er koret begyndt at samarbejde med Laurits Møhl, som er én af Danmarks dygtigste beatboksere. Han lægger rytmer til flere af korets sange udelukkende ved brug af stemmebånd, mundhule, læber og tunge.

På trods af sangernes unge alder har mange af dem allerede sunget i kor i 9-10 år og har derfor en smuk og skolet klang. Der er således sangere fra flere af hovedstadens mest fremtrædende kor med i ensemblet.

Koret ledes af Ina Wakabayashi, som er uddannet organist og korleder, men helt har helliget sig arbejdet med børne- og ungdomskor. Over snart 15 år har hun opbygget et meget stort korarbejde i Bagsværd Kirke med over 100 sangere fordelt på fem forskellige kor.

Koret tilstræber at komme på turné hvert år i efterårsferien. Således har de været i Laval, syd for Paris, i Stockholm, Berlin, Budapest og Oslo. Her har de mødtes med andre kor samt givet koncerter i kirker, på skoler og i koncerthuse.

Koncerten er ikke velegnet for helt små børn, men jeg kan varmt anbefale den til skolesøgende børn og unge, hvis de tør og er indstillet på en times korsang af høj kvalitet.

Der er gratis adgang, og alle er hjerteligt velkomne.

Niels Wakabayashi

Café-koncert 2019

Café-koncert i Raklev Kirke og Sognehus

Fredag den 25. oktober kl. 19.30.

Sognets musikalske kræfter på slap line.

Hvis du har lyst til at optræde, skal du tilmelde dig hos mig, og hvis du har lyst til at lytte, skal du bare dukke op.

Vi begynder i kirken med det repertoire, der hører sig til her, og går derefter i sognehuset, hvor den mere løsslupne musik får lov at udfolde sig, mens vi nyder lidt godt til ganen.

Det plejer at være en festlig aften, så selv om programmet endnu står hen i det uvisse, er der ingen grund til at forvente mindre i år.

Koncerten er gratis, mens caféen koster kr. 50,-.

Niels Wakabayashi, nkw@mail.dk eller tlf. 6064 4334.