Koncerter

Koncert med saxofon og orgel

Lørdag d. 10. marts kl. 15.00 i Raklev Kirke

Med kombinationen saxofon & orgel kan vi præsentere en spændende og utraditionel duo inden for kirkemusikken.

Duoen består af saxofonist Michael H. Lund og organist Randi E. Mortensen. Begge er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i midten af 90´erne. De har siden hver især høstet en lang række af musikalske erfaringer såvel nationalt som internationalt, men deres lille duo har eksisteret sideløbende gennem hele denne udvikling.

Duoen fortæller om sig selv:
Vort samarbejde begyndte med en koncert i konservatorieregi, i marts 1990. Som følge af en meget positiv respons på denne første koncert og vor egen oplevelse af de to instrumenters fine klanglige sammensmeltning besluttede vi at fortsætte vort samspil. Dette har nu udviklet sig til en seriøst arbejdende duo med en aktiv koncertvirksomhed.
Endvidere har vi udvidet repertoiret med værker af danske og nordiske komponister. Vi har indledt et samarbejde med skandinaviske komponister for at få øget produktionen af nordiske værker for saxofon og orgel. Det har resulteret i værker specielt skrevet til Saxofon & Orgel af bl.a. Erik Haumann (DK), Kasper Jarnum (DK), Nils Lindberg (S), Jonas Forssell (S) og Knut Vaage (N) via støtte fra Nordisk Musikkomité.

Randi E. Mortensen er domorganist i Skt. Knuds Kirke i Odense. Hun har i perioden 1998 – 2002 været organist i Vor Frue Kirke i Kalundborg.

Michael H. Lund spiller i Århus Symfoniorkester og er tillige medlem og medstifter af Jutlandia Saxofonkvartet, som vi også tidligere har haft besøg af i Raklev Kirke.

Ved koncerten den 10. marts vil der bl.a. være nordisk musik på programmet, men også fransk musik med bl.a. Camille Saint-Saëns kendte og humoristiske Dyrenes Karneval og ny spændende musik af Christian Lauba.

Alle er velkomne, og der er gratis adgang.