Koncerter

Koncert med Sofia Warden, Fida Jamilla Issa og Andreas Bigom

Søndag den 1. marts kl. 15.00.

I 2015 fejrede vi Carl Nielsens 150-års fødselsdag i hele landet. Det er mit indtryk, at Carl Nielsen har været gemt lidt væk siden, men nu er det tid til at finde ham frem igen.

Jeg har ved flere lejligheder haft den glæde at være til koncert med de tre ovennævnte musikere, og hver gang har jeg syntes, at musikken af Carl Nielsen blev formidlet særligt fint.

Derfor er det mig en stor glæde at indbyde til koncert med et rent Carl Nielsen-program.

Sofia Warden, sopran, har lige afsluttet sin bachelor i klassisk sang på Syddansk Musikkonservatorium. Hun har sunget hovedrollen i W.A. Mozarts Bastien og Bastienne og Første Dame i Ensemble Orquestras opsætning af Tryllefløjten. Derudover har hun vundet Skive-egnens musiklegat i 2012 såvel som modtaget legater fra bl.a. Den Bømske Fond og Feldtenhus.

Andreas Bigom, der er opvokset i Kalundborg, har efterhånden etableret sig som en ny tenor fra Danmark. Under sine studier på Syddansk Musikkonservatorium har han medvirket i adskillige produktioner på Den Fynske Opera, dertil har han sunget de krævende roller Turiddu i Cavalleria Rusticana af Mascagni og Pollione i Norma af Bellini. På nuværende tidspunkt studerer han på Det Kongelige Teaters Operaakademi. Især som lied- og visesanger har Andreas gjort sig bemærket med sine levende fortolkninger og utrættelige stemme.

Fida Jamila Issa, pianist, har netop afsluttet sin bachelor i klassisk klaver fra Syddansk Musikkonservatorium. Hun modtog sin første klaverlektion som niårig og havde derefter nogle år med en række af sideløbende hobbyer, inden interessen for musikken for alvor begyndte at bide sig fast, og den har siden haft en betydelig rolle i hendes liv. Hun har under sin bachelor studeret hos professor John Damgaard og Christina Bjørkøe. Hun kan jævnligt høres til koncerter i både København, Odense og andre byer - optrædende som både solist, akkompagnatør og kammermusiker.

Til koncerten vil vi opleve den Carl Nielsen, som vi kender og elsker - men også den eksperimenterende og nysgerrige Carl Nielsen, som blev knap så kendt.

Alle er velkomne, og der er gratis adgang.

Niels Wakabayashi