Koncerter

Mira Kvartetten spiller Beethoven

Søndag den 7. juni kl. 15.00 i Raklev Kirke

I sæsonen 2019-2020 kan Mira Kvartetten fejre 20-års jubilæum som fast ensemble, og kvartetten er således en af de længst eksisterende aktive strygekvartetter herhjemme i dag. Det mærkes på sammenspillet, som er tæt og præget af stor lydhørhed, hvor de fire musikere i fællesskab lægger en omhyggelig arbejdsindsats i hvert enkelt musikstykke for at udforske og forfine dets særlige udtryk og karakter.

Som kammermusikensemble er Mira Kvartetten bredt anerkendt blandt musikere, kritikere og publikum som et perfekt match og for sin gode publikumskontakt, hvor de formidler deres viden om de spillede værker. Violinisterne Signe Madsen og Birgitte Bærentzen Pihl viderefører det bedste fra den danske strygekvartet-tradition fra deres fælles læremester Tutter Givskov. Anna Dahl er opfostret i den gode polske bratschskole og efteruddannet som kammermusiker på Yale University i USA. Cellisten Vincent Stadlmair har rødder i den centraleuropæiske tradition i Wien, hvor han i mange år spillede i den berømte Franz Schubert Quartett-Wien.

2020 er også året, hvor vi fejrer 250-års fødselsdag for Ludvig van Beethoven. Ud over klaver, som var Beethovens instrument, har han hovedsageligt komponeret musik for strygere eller symfoniorkester. Ikke mindre end 16 strygekvartetter blev det til, og flere af dem betragtes som kernerepertoire for klassisk strygekvartet. Derfor falder det mig meget nærliggende at invitere Mira Kvartetten til Raklev for på denne måde at markere hele to jubilarer.

Der er gratis adgang, og alle er hjerteligt velkomne.

Niels W

Koncert med Rødovre Korskole

Fredag den 12. juni kl. 19.30 i Raklev Kirke

Rødovre Korskole er en ambitiøs og succesfuld musikuddannelse for sangglade børn fra og med 3. klasse. Skolen drives af Rødovre Musikskole og Islev Kirke i fællesskab og ledes af sanglærer Iben Vestergård og organist Jonas Hunt.

Koret optræder hyppigt i Rødovre Kommune og i Islev Kirke, ofte sammen med orkester, og gerne med musik skrevet til koret. Koret består af ca. 30 sangere. Korskolens varemærke er den gode klang og intonation, en smittende sangglæde og en professionel optræden.

Hvert år efter korets sommerkoncert bruger de en weekend på at besøge en af Danmarks gamle købstæder. Det er en kombineret turné, arbejdslejr og hyggetur. I år er det Kalundborg, der er blevet udvalgt. Første koncert er i Raklev. Derudover skal de synge koncert både lørdag og søndag samt medvirke ved gudstjenesten i Vor Frue Kirke om søndagen.

Der er gratis adgang, og alle er hjerteligt velkomne.

Musikgudstjeneste og minikoncert med Morten Zeuthen

Musikgudstjeneste og minikoncert søndag den 19. juli kl. 10.00 – 12.00

Der skal være plads til spontanitet i sommeren. Sidst vi havde besøg af Morten Zeuthen, blev Bachs 6. cellosuite tilsidesat til fordel for Bachs Partita 1013, som han på det tidspunkt var dybt grebet af. Derfor tør jeg knap love, at vi får lov at høre den 6. cellosuite i år, men indtil videre er det planen.

Ved gudstjenesten medvirker han i samspil med mig, og til den efterfølgende minikoncert får celloen lov at stå helt alene.

Der er gratis adgang både til gudstjenesten og koncerten.

Niels W